Club profiel

WTC Nieuwenhove is een wielertoeristenclub, opgericht in 1977 en heeft er steeds naar gestreefd haar leden een recreatieve en sportieve activiteit aan te bieden.
Op basis van uiteenlopende verwachtingen en een stijgend ledenaantal werd in 2005 beslist om in 2 groepen te rijden.
Bij de A-ploeg gaat de dosis sportiviteit een beetje omhoog, de ritten worden iets langer van 80 tot 100 km in volle seizoen, de snelheid ligt iets hoger van 26 tot 30 per uur met eens een uitschieter van 32, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de rit en de weersomstandigheden) en een heuveltje wordt niet ontweken (meer hoogtemeters). Dit alles zonder van de rit een wedstrijd te maken en in te boeten op het recreatieve.
De B-ploeg doet het iets rustiger aan (23 à 26 km per uur). De ritten in volle seizoen zijn ongeveer 70à80 km (meer moet dat niet zijn). Ieder bergopsken moet niet persé meegepakt worden en alle leden zijn het er unaniem over eens dat het beter is soms eens een tank-pauze in te lassen dan dorst af te zien.

Sinds fietsseizoen 2013 is onze club ook een damesploeg rijk, waarvan Ben als coach aan de wieg stond om de dames de rustige, mooie wegen van de streek te leren kennen.
Zij gaan ’zaterdagvoormiddag in het zadel en zijn pas content als ze een 40-tal kilometers bij elkaar hebben gefietst. Snelheid: 17 tot 20 km per uur.
Mannelijke clubleden kunnen meerijden voor technische bijstand, het plannen van een ritje en een duwtje in de rug op de hellingen. Zij zijn allen gek op de ’après-vélo’ en de hapjes van Carla.

Voor alle ploegen geldt echter: samen uit, samen thuis. Op een bergop kan er eens doorgereden worden, maar boven wordt er gewacht zodat er in groep verder kan gereden worden. Het tempo wordt ook aangepast aan de traagste van de groep.