Blog van jo ronsijn

Vraagje familiedag

Voor de heel attente deelnemers aan de wandeltocht van de familiedag; waar is deze foto genomen? Straat + gemeente. Een koppel vroeg aan de laatste 5 passanten van de wandelende bende om een gietijzeren bad langs een steile smalle trap naar de badkamer op het verdiep te brengen. Beloning; een extra bevoorrading! Zelf gemaakte wijn (appel en kriek) of ne Jupiler van 33.

Picon Vin Blanc Route

Een tweede foto van op Franse bodem.

A-ploeg de Franse grens over

Zondag 6 september reden de A's voor de tweede maal dit seizoen naar Bon Secour, net over de Franse grens. Een parcours uitgestippeld door Geert. De 5 moedige pedaalridders die de 109 km afhaspelden: Benny, Arne (fotograaf), Jo, Johan en Jurgen. Omdat bij parcoursbouwer Geert deze rit hem steeds aan Picon Vin Blanc doet denken, staat deze rit bij de A's bekend als de Picon Vin Blanc Route.

A-rit 13/07/2014

Beste pedaalridders,

A-rit 16/03/2014

Rit naar Mainvault, zo'n 85 km. Aanloop quasi hetzelfde als vorig jaar, enkel de lus naar Villers-Sint-Amands is geschrapt. Vooral het tweede deel is hertekend. Het stuk steenweg Lessen naar Doornik wordt vervangen door binnenwegen langs Wannebecq en Houraing.
Het parcours: Nieuwenhove, Waarbeke, Galmaarden, Tollembeek, Sint-Pieters-Kapelle, Bassily, Hellebecq, Ghislenghien, Meslin l' Evècque, Isière, Rebaix, Bouvignies, Mainvault, Ostiches, Wannebecq, Houraing, Lessen, Lessenbos, Bassily, Bever, Viane, Galmaarden, Waarbeke, Nieuwenhove.

A-rit 18/08/13

Door grootschalige collectorwerken op de grondgebieden van Rode, Linkebeek, Ukkel en Drogenbos heb ik het parcours voor zondag moeten aanpassen. Afstand zo'n 100 km. Traject: Nieuwenhove, Denderwindeke, Lieferinge, Oetingen, Kester, Pepingen, Elingen, Oudenaken, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Ruisbroek, Lot, Beersel, Drogenbos, Ukkel (passage langs het KMI), Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Alsemberg, Dworp, Huizingen, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Breedhout, Pepingen, Bogaerden, Herfelingen, Kester, Oetingen, Vollezele, Denderwindeke, Nieuwenhove.

De tien geboden van de wielertoerist

Bovenal bemin uw fiets,
doe hem steeds op slot,
respecteer ook het alcoholverbod.
't is geen luxe om een helm te dragen
en scheer uw benen
om uw schoonmoeder en haar dochter(s) te behagen.
Onderhoud uw uitrusting
en fiets piekfijn
en volg de instructies
van de wegkapitein.
Kak of plas nooit langs de baan
of tussen de struiken
en zeker nooit doping gebruiken!
Wees in de groep de grootste optimist,
en drink pas na de rit
een goede trappist.

A-rit 31/03/2013

Ik heb vandaag de rit verkend voor komende zondag. Vermits we nog vertrekken om 8u30 en dat door het 'gure lenteweer' de conditie, op uitzondering van enkele ijsberen, in vergelijking met dezelfde peroide van voorgaande seizoenen wat minder is, heb ik de rit beperkt tot 82 km.

Giovanni Van Tittelboom

Wegens gezondheidsproblemen zal Gio de seizoensstart missen. Sinds vrijdagavond 11 januari is hij ontslagen uit de kliniek te Zottegem. Wel moet hij er af en toe nog terug keren naar de pijnkliniek. Wie hem een hart onder de riem wil steken, kan hem best eens telefoneren. Ik wil zijn gsm nummer doormailen.

Jeroen opnieuw vader

Onze clubgenoot Jeroen Segers is maandag 1 oktober voor de tweede keer vader geworden. Uiteraard wens ik hem veel geluk met zijn tweede zoontje, een beertje van maar liefst 4 kilo en Luca genoemd. Maar wat zijn Jeroens ambities voor het komende seizoen? Hij heeft me beloofd terug te komen. Dit houdt wel in dat hij ook met zijn carbonnen ros mag beginnen koersen...

Kaasschotel

Om mijn eerste plaats in het eindklassement van de bergprijs te vieren, bied ik alle pedaalridders van WTC Nijnof nu zondag de Beverse kaasschotel aan. Omstreeks 11u zal mijn schoonmoeder haar dochter met de kruidenkazen arriveren bij Carla. Je mag gerust jouw schoonmoeder haar dochter ook laten proeven. Laat ze maar eens afkomen. De liefhebbers en vurige voorstanders van Zwan-worstjes en of gezouten nootjes moeten maar een weekje geduld oefenen; het kunnen niet alle weken dezelfde trappistenhapjes zijn.

Rit 26/08/2012 Sint-Genesius-Rode

Een rit naar een streek die we niet of nauwelijks aandoen. Korte routebeschrijving; Nieuwenhove, Denderwindeke, Lieferinge, Oetingen, Gooik, Lennik, Elingen, Vlezenbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Lot, Beersel (beklimming Beerselberg) en dan volgen 3 opeenvolgende faciliteitengemeenten (o zo gevoelig in het BHV-dossier); met name Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Vlamingen waren er ooit thuis...

Subscribe to RSS - Blog van jo ronsijn